021.323.01.69

0729.221.683

0740.995.677

0768.378.327

Cosul tau acum in cos 0 ... este gol
Categorii
Recenzii
In acest moment nu exista recenzii pentru acest produs

Istoria Pizza - Cum a luat nastere si cum a evoluat cel mai bun fel de mancare

Cum a luat nastere cea mai buna mancare din toate timpurile ... PIZZA!

pizza livrare la domiciliu
Pizza - Probabil cea mai buna mancare!

Probabil iubitorii de pizza s-au intrebat de unde isi are originea acest fel de mancare. Probabil cei mai multi stiu ca pizza a fost inventata in Italia dar povestea e mult mai lunga si mai interesanta. Fata de alte feluri de mancare, pizza nu a fost pur si simplu inventata de un maestru bucatar intr-o seara de duminica ci a evoluat treptat de-a lungul a sute de ani chiar. Veti afla in urmatoarele randuri cum a luat nastere pizza moderna si care este statutul actual al acesteia.

De unde vine cuvantul de "Pizza"?

Termenul de “pizza” a fost pentru intaia oara documentat in 977 in Gaeta iar apoi in repetate randuri in diferite parti din Italia centrala si de sud dar istoria acesteia este insa neclara. Cel mai probabil predecesoarea acesteia a fost focaccia, o paine plata cunoscuta pentru romani ca “panis focacius”, la care treptat au fost adaugate cateva toppinguri. Mai marii istorici ai artei culinare ne spun totusi ca variatii si asemanari ale pizzei erau preparate si savurate si in locuri meditareneene inclusiv Grecia si Egipt.

pizza preparare blat pizza bucatar livrare la domiciliu
Prepararea blatului de catre un maestru!

O mancare pentru toate clasele sociale!

Cu toate ca timp de cateva secole a fost considerata mancarea saracilor in Italia, aceasta a ajuns un fenomen international, fiind una dintre cele mai cunoscute, daca nu chiar cea mai cunoscuta mancarea din toate timpurile.

Totul a inceput in Napoli

Aplauze pentru maestrul pizzer Raffaele Esposito din Napoli - creatorul pizzei moderne

Totusi, laudele pizzei moderne au fost atribuite bucatarului italian Raffaele Esposito din Napoli. In anul 1889 acesta detinea un restaurant numit “Pizzeria di Pietro” si datorita unei ocazii speciale, acesta a preparat cateva dintre preparatele sale in mod special pentru vizita regelui italian Umberto I (1844-1900) si a reginei Margherita di Savoia (1851-1926). Aflati in vacanta Regele si Regina l-au chemat pe Raffaele Esposito, cel mai cunoscut maestru bucatar pizzer (pizzaioli) din Napoli ca sa ii guste din specialitati.

pizza italia harta steag napoli livrare la domiciliu
Pizza a pus Italia si Napoli pe harta!

Pizza in culorile steagului Italian

Cu aceasta ocazie, acesta a preparat trei feluri de Pizza: una cu grasime de porc, branza si busuioc, una cu usturoi, ulei si rosii iar una cu mozzarella, busuioc si rosii in culorile drapelului Italian (rosu – suc de rosii; alb – mozzarella; verde – busuioc). Reginei i-a placut atat de mult ultima amintita pizza si a fost atat de incantata de gustul acesteia incat i-a trimis maestrul bucatar o scrisoare pentru a-i multumi si pentru a-i spune: “Te asigur ca cele 3 feluri de pizza pe are le-ai preparat au fost delicioase”.

Prima pizza oficiala: Pizza Margherita numita in cinstea Reginei Margherita di Savoia

Prin urmare Raffaele Esposito si-a dedicat specialitatea reginei, pizza pe care el a numit-o Pizza Margherita. Aceasta pizza a constituit standardul si punctul de plecare de la care pizza a evoluat si care a pus orasul Napoli pe harta ca si capitala internationala a pizza.

Cel mai important topping pentru o pizza ... sosul de rosii

Poate cea mai mare inovatie adusa pentru pizza a fost folosirea de sos de rosii ca si topping. Desi in momentul in care au fost introduse rosiile din continentul american in secolul 16, acestea erau considerate de multi europeni ca fiind otravitoare. Dar spre sfarsitul secolului 18, era o obisnuinta ca oamenii saraci din zona Napoli sa adauge sos de rosii ca si topping pentru painea lor plata. Astfel au luat nastere primele forme de pizza. Acest preparat a crescut in popularitate si in scurt timp a devenit o atractie turistica pentru vizitatorii care se aventurau in zonele sarace din Napoli pentru a gusta din specialitatea locala.

pizza cuptor cu lemne real delivery livrare la domiciliu
Pizza la Cuptor cu Lemne

Pizza la loc de cinste in istoria Europei

Pe 9 decembrie 2009, Uniunea Europeana a stabilit pronuntarea unei hotarari care sa protejeze Pizza din Napoli. Aceata hotarare declara ca pizza napoletana facea parte din patrimoniul culinar al Europei si ca toate pizzeriile care doresc sa prepare pizza napoletana adevarata trebuie sa urmeze un set strict de regui si standarde cu privire la ingrediente si preparare care includ si folosirea doar a rosiilor San Marzano si a branzei mozzarella proaspata. Acest statut le va permite producatorilor sa se laude cu aceasta exclusivitate dar si chiar sa impuna un pret special pentru faimoasa pizza.

Comanda Pizza in Bucuresti

Acum, daca ti-ai potolit pofta de cunoastere, e timpul sa iti potolesti si pofta de pizza! Daca vrei sa descoperi gustul adevarat al unei pizza adevarate, comanda acum la Real Delivery si noi te vom servi cu cele mai gustoase preparate!

Ce este nou?
7 meniuri speciale+1 cola 2l gratis
7 meniuri speciale+1 cola 2l gratis
Comanda 7 Meniuri Speciale si vei primi din partea ...
Pret:0.00RON
Recenzii
In acest moment nu exista recenzii pentru acest produs
comenzi pizza, comanda mancare, pizza la domiciliu, livrare mancare, comanda acasa mancare, livrare mancare sector 3, livrare la domiciliu, livrare pizza, mancare la domiciliu, livrare mancare acasa, mancare romaneasca la domiciliu, livrare pizza acasa, comanda mancare acasa, livrare mancare domiciliu, livrare mancare bucuresti, comanda mancare bucuresti, mancare romaneasca acasa,